Oliwa z oliwek

KRÓLOWA WŁOSKIEJ KUCHNI OLIWA Z OLIWEK FRANTOI CUTRERA

Frantoi Cutrera to włoska firma z bogatym doświadczeniem, która od kilku już lat starannie buduje swoją pozycję także na polskim rynku gastronomicznym.

Od wielu już lat rodzina Cutrera własnoręcznie uprawia drzewa oliwne, dzięki czemu uzyskują tak doskonałą jakość oferowanych olejów z oliwek. Zawód prowadzony przez dziesięciolecia to efekt ciężkiej pracy, wytrwałości oraz pasji i miłości, która wiąże rodzinę do swojej ziemi. Geneza firmy sięga początków XX wieku, a dokładniej rzecz ujmując roku 1906, kiedy to w okolicach małego miasteczka w Sycylii południowo-wschodniej powstała pierwsza uprawa tej niezwykłej odmiany oliwy z oliwek. Na dzień dzisiejszy cała plantacja gajów oliwnych, na których produkuje się olej z oliwek zajmuje ponad 50 hektarów.

Wszystkie etapy produkcji wykonywane są ręcznie z należytą skrupulatnością tak by owoce nie zostały naruszone. Oliwa z oliwek Frantoi Cutera charakteryzuje się specyficznym rodzajem ekstrakcji, w której udział biorą trzy linie ekstrakcji, w zależności od dojrzałości owocu, dzięki czemu olej z oliwek jest zbalansowany. Cena oliwy z oliwek Frantoi Cutera nie jest wygórowana jak za taką unikatową jakość oferowanego produktu.

Opakowanie: butelka 750 ml.